VIMFIT blog

Miért jó a Kettlebell Swing?

A swing, magyarul lendítés, a kettlebell edzés egyik alapgyakorlata, amit mi is rendszerint alkalmazunk edzéseinken.

kettlebell swing

Miért szeretik az emberek?

  1. Könnyen hordozható: a kettlebell kicsi és könnyű, így könnyen szállítható és használható bárhol.
  2. Költséghatékony: egy kettlebell beszerzése nem kerül sokba, és ez az eszköz többféle gyakorlatra is használható, így egyedül is hatékony edzést lehet végezni vele.
  3. Sokoldalú: a kettlebell swing mellett sok más gyakorlat is végezhető a kettlebell-el, így lehetőség van az egész test edzésére.
  4. Javítja az állóképességet és az erőt: a kettlebell swing intenzív és összetett mozgás, amely segít növelni az állóképességet és az erőt.

A kettlebell swing előnyei

Ez az egyik legjobb kettlebell-el végrehajtható gyakorlat.

Állóképesség

Állóképesség

A swing a többi ballisztikus gyakorlathoz hasonlóan gyorsan fel tudja vinni a pulzust, így megfelelő terhelést nyújt a keringési rendszer számára.

Robbanékonyság

Robbanékonyság

Mivel a swing sajátossága a robbanékony végrehajtás, így ebben is nagymértékű fejlődés érhető el.

Erő

Erő

A swing ugyanolyan súlyzós gyakorlat, mint például egy guggolás. Ha erősödsz lehet növelni a terhelést.

Fogyás

Fogyás

Ennek a ballisztikus gyakorlatnak köszönhetően rengetek kalóriát tudunk elégetni rövid idő alatt.

Helyes testtartás

Helyes testtartás

A swing segít ellensúlyozni a sok ülés, görnyedés által okozott károkat, amit a kocsiban, munkahelyen a gép előtt végzünk.

Eredmények

Eredmények

Miután ráéreztél és elsajátítottad a gyakorlat technikáját, rövid időn belül látványos eredményeket tudsz elérni megfelelő táplálkozással és pihenéssel együtt.

Mire figyelj a gyakorlat végrehajtása során

  1. Fontos, hogy nem szabad görbe háttal végezni vagy a felső pozícióban túltolni a csípőt és túlzottan ívelni az ágyéki gerincet.
  2. A bellt nem a karokkal vagy a felsőtest erejével kell előre hátra lengetni!
  3. A Swingnél a Kettlebellt a csípőnk mozgásával lendítjük!
  4. További hiba tud lenni a guggoló swingelés.
  5. A megfelelő végrehajtás során a csípőnket billentjük hátra, a térdek a lábfej felett maradnak és a csípőnél kisebb mértékben mozognak.
 kettlebell swing-Zsani & Peti

A kettlebell swing az egyik legnépszerűbb kettlebell gyakorlat, és számos előnye van az edzésre nézve. Először is, a swing egy teljes testmozgás, amely több izomcsoportot dolgoztat meg egyszerre, beleértve a hátizmokat, a lábizmokat, a hasizmokat, szinte az egész testet. Ez azt jelenti, hogy az edzés során nagy mennyiségű kalóriát lehet elégetni, miközben javítja az állóképességet, az erőt és a robbanékonyságot.

Továbbá a kettlebell swing javítja a testtartást és az egyensúlyt. Az eszköz használata során a hát- és hasizmok folyamatosan dolgoznak, amelyek segítenek a gerinc stabilizálásában és javítják a testtartást. Emellett az egyensúlyi kihívás, amelyet a gyakorlat jelent, segít fejleszteni az egyensúlyi képességeket.

Ez a csodás gyakorlat segíti az izomzat koordinációjának javítását. A gyakorlat közben a mozgások szinkronban zajlanak, amelyek segítenek az agy-izom kapcsolat kialakításában.

vimfit kettlebell
 Egykezes kettlebell swing

Összességében, a kettlebell swing nagyon hatékony gyakorlat, amely számos fizikai előnyt kínál. Ha hatékony és gyors eredményeket szeretne elérni, és egész testét szeretné edzeni, érdemes kipróbálni ezt a gyakorlatot. Azonban fontos, hogy a megfelelő technikára és biztonsági előírásokra figyeljen, hogy elkerülje a sérüléseket.

Amennyiben szeretnéd megtanulni a kettlebell swing gyakorlatot, csatlakozz edzéseinkhez, és meglátod, Te is hamar rá fogsz érezni!

Kurzusok

Jogi oldalak

Copyright 2023 © All rights Reserved.

Close